flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запуск Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи у суді буде відкладено

01 березня 2019, 09:12

Прес-служба Великоолександрівського районного суду Херсонської області інформує, що з 1 березня 2019 року запуск Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС) у суді буде відкладено на невизначений строк.

Таке рішення було прийнято 28 лютого 2019 року Вищою радою правосуддя (ВРП), з метою збільшення часу для підготовки судів до роботи з системою та можливості доопрацювання Положення про ЄСІТС. Водночас продовжує здійснюватися функціонування системи в тестовому режимі.

Відповідно до рішення ВРП, ДСА України відкликала офіційне оголошення щодо початку роботи ЄСІТС, яке було опубліковане в газеті «Голос України» 1 грудня 2018 року № 229 (6984).

Таким чином, після публікації цього оголошення, зміни, передбачені Законом України "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів", пов’язані з початком функціонування ЄСІТС, не набувають чинності.

Про початок функціонування ЄСІТС буде повідомлено додатково.

В.о. прес-секретаря Волокітін А.О.

Суддя-спікер Сікора О.О.