flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як перевірити себе в Державному рєстрі виборців

22 жовтня 2020, 08:12

У неділю, 25 жовтня 2020 року, в усій Україні вперше відбудуться місцеві вибори за новим виборчим законодавством.

Великоолександрівський районний суд Херсонської області надає роз'яснення, як можна перевірити правильність своїх даних у державному реєстрі виборців та у списку виборців.

Через Інтернет. Зареєструйтесь у сервісі «Особистий  кабінет виборця»,  зробіть в ньому запит до Державного реєстру виборців та орієнтовно протягом 1 доби отримайте дані щодо свого включення до Державного реєстру виборців на свою електронну адресу.

- У будь який робочий день прийдіть із паспортом до відділу ведення Державного реєстру виборців за Вашим зареєстрованим місцем проживання. Вказані відділи працюють на постійній основі. Зверніться до них завчасно.

Перевірте свої дані в іменному запрошені на вибори, воно повинно бути доставлено Вам дільничною виборчою комісією не пізніш як за 10 днів до дня голосування (до 14 жовтня 2020 року включно).

Перевірте свої дані у списку виборців, який надається для загального ознайомлення у приміщенні дільничної виборчої комісії, до якої ви відноситесь за зареєстрованим місцем проживання.

Якщо Вас не включено до списку виборців, або Ваші дані вказані невірно:

  • не пізніше як за 5 днів до дня голосування (до 19 жовтня 2020 року включно) особисто подайте заяву з доданими до неї документами (копія паспорта), які підтверджують зазначені в ній відомості, до відділу ведення державного реєстру виборців або до дільничної виборчої комісії.

Якщо ж Ви не встигли звернутися до відділу ведення реєстру виборців, не хвилюйтеся, Ви можете звернутися до місцевого загального суду як адміністративного суду за місцезнаходженням відповідної комісії – з адміністративним позовом щодо уточнення списку виборців. Така позовна заява подається до адміністративного суду без сплати судового збору.

Проте зверніть увагу, що позовну заяву може бути подано не пізніш як за два дні до дня голосування, тобто до 22 жовтня 2020 року включно.