flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тепер можливо взяти участь у відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів

16 квітня 2020, 16:45

Прес-служба Великоолександрівського районного суду Херсонської області повідомляє, що 30.03.2020 року Верховною Радою України було прийнято Закон України №3275 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)». Прийняті зміни передбачають, що під час карантину учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, наведеним за цим посиланням.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено за цим посиланням, не пізніше ніж за п’ять днів до судового засідання.

В заяві учасник справи обов’язково вказує:

  • назву суду;
  • номер судової справи;
  • дату та час судового засідання, в якому учасник бажає взяти участь в режимі відеоконференції;
  • своє прізвище, ім’я та по-батькові;
  • свій статус в судовій справі;
  • електронну адресу, яка використана їм для реєстрації в Системі;
  • номер телефону для зв’язку із судом.

Заява подається до суду та надсилається іншим учасникам справи в порядку, визначеному процесуальним законодавством, дозволеними засобами зв’язку.

Головуючий суддя приймає рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності у суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначений день і час) та інформує про це модератора.

Модератор інформує учасника справи засобами телефонного зв’язку (електронної пошти), вказаними у заяві, щодо технічної можливості проведення засідання в режимі відеоконференції або відсутності такої можливості.

Учасник, що бере участь у судовому засіданні в режимі відеоконференцзв’язку, зобов’язаний:

  • зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;
  • активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;
  • очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису. Система не дає можливості участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції неавторизованим учасникам.