flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги громадян! Режим роботи суду в умовах карантину

13 квітня 2021, 11:45

Наказом голови Великоолександрівського районного суду, тимчасово, з 12.04.2021 року і на період встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території суду:

  • заборонено вхід у приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань, в тому числі з підвищеною температурою, або без вдягнутих засобів індивідуального захисту (масок, респіраторів);
  • обмежено доступ до зали судового засідання під час розгляду справи осіб, які не є учасниками проваджень із дотриманням принципу публічності судових процесів;
  • зменшено кількість відкритих судових засідань з учасниками судового процесу шляхом проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, або в приміщенні суду за заявою учасників справ у порядку, передбаченому процесуальними кодексами.

При цьому, самостійне пересування відвідувачів суду та учасників проваджень по суду обмежується. Відвідувачі суду та учасники судових проваджень для пересування на території будівлі суду звертаються до судового розпорядника, який забезпечує реалізацію їх прав з дотриманням режиму роботи в умовах карантину.

Одночасне перебування відвідувачів суду у приміщеннях суду допускається з розрахунку не більше однієї особи на 10 кв.м. площі залу. Допуск відвідувачів суду до канцелярії суду, що розташована на 1 поверсі, для подачі документів, забезпечується лише з дотриманням встановлених санітарних норм, в тому числі в респіраторі, або захисній масці з дотриманням принципів соціального дистанціювання (2 метри).

Окрім цього, нагадуємо учасникам судових проваджень про можливість ознайомлюватися з матеріалами справи з дотриманням встановлених карантинних заходів: документи (апеляційні скарги, заяви, клопотання, скарги, пояснення тощо) надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, або через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою, факсом або будь-якими іншими дистанційними засобами зв‘язку. Заради безпеки Вашого здоров'я, рекомендуємо утриматися від відвідування приміщення суду, особливо за наявності ознак захворювання.

Такі заходи були введені відповідно до рішення Вищої ради правосуддя від 01 квітня 2021 року № 763/0/15-21 «Про надання уніфікованих рекомендацій для суддів усіх інстанцій та юрисдикцій щодо безпечної роботи в умовах карантину», з метою забезпечення безпечних умов праці та запобігання поширенню захворюваності на гостру респіраторну інфекцію.