flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Китаї створено перший інтернет-суд

18 серпня 2017, 13:56

У Китаї кримінальні та цивільні справи, пов'язані з Інтернетом, тепер розглядатиме спеціально створений суд. Процедура розгляду справ буде також проходити винятково онлайн.

Офіційна церемонія відкриття першого в Китаї інтернет-суду відбулася в п'ятницю, 18 серпня, в місті Ханчжоу (провінція Чжецзян).

На церемонії відкриття був присутній голова Верховного народного суду Китайської народної республіки Чжоу Цян і секретар комітету Комуністичної партії Китаю провінції (рішення про створення такого суду було прийнято на одній із сесій Центрального комітету партії) Чжецзян Че Цзюнь.

Суд розглядатиме справи, пов'язані з випадками шахрайства в онлайн-торгівлі, про укладені онлайн боргові контракти, справи про порушення в Інтернеті авторських прав.

Всі судові процедури будуть проводитися через сайт суду. Як подача позову (порушення справи), так і слухання і оголошення вироку, будуть вестися онлайн з відеотрансляцією в режимі реального часу.

Судова система міста вже веде безліч справ з кіберзлочинів, і їх число постійно зростає. Якщо в 2013 році звичайний суд розглядав близько 600 таких справ, а в минулому році їх число перевищило 10 тисяч.

                                                                                                                                                                            Закон і Бізнес