flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Врегульовано застосування електронного підпису в банківській системі

17 серпня 2017, 13:35

 

Сьогодні, 17 серпня, набуло чинності Положення про застосування електронного підпису в банківській системі України, затверджене Правлінням Національного банку України.


Положення  затверджене в рамках процесу реалізації проекту #Paperless, суть якого полягає в максимально можливій відмові від паперових документів під час обслуговування клієнтів банків.

Документом, зокрема, визначаються види електронного підпису, які застосовуються у банківській системі України, вимоги щодо їх застосування, а також встановлюються вимоги до створення та зберігання електронних документів у банківській системі.

«Одним із важливих шляхів зменшення непродуктивних витрат, підвищення ефективності виконання банківських операцій та поліпшення якості обслуговування клієнтів є перехід до безпаперових технологій роботи з документами та впровадження безпечних технологій дистанційного надання банківських послуг», – так прокоментував ухвалення Положення начальник Управління організації документування управлінської інформації НБУ Віктор Носулько.

                                                                                                                                                           Закон і Бізнес